NIEUWE PLANNEN ! 4/01/2008

 

7/01/08  14H02    Bericht ven Didier "Door duane zonder roze kaart van de wim. (witten) K'heb het mogen kunnen !!! Nu op weg naar Tanger"    Dus alles verloopt opperbest voor het team van Berghe's Racing, ook met andy van 4x4 activ alles oke. Vanaf vandaag zullen we onze verslagjes op NIEUWE ROUTE MAROCCO plaatsen. 

7/01/08  9H59     Berichtje van Didier "Alles ok met de boot" het team zit nu op de boot richting Cuëta, de sfeer is opperbest en het was het wiel van de wagen dat een klapband had gekregen niet van de aanhangwagen.  Ondertussen gaan wij ons klaarmaken om de manschappen te vervoegen.  Onze huisdisco Bart Degraaf kom straks nog z'n cd meegeven met "carnaval in Dakar".  We hadden verleden jaar ook zo'n cd meegekregen en toen was het mega om deze muziek te spelen in de bivak.

6/01/08 19H00      Heet van de naald ...... De aanhangwagen heeft een klapband gekregen,  niks ergs maar het plan van de heren om gezellig tegen 20h00 in Marbelle te tafelen valt een beetje in het water.  De apero zal even uitgesteld moeten worden, ze zijn nu onder de brug in Almeria een nieuw bandje aan het leggen !!! Succes mannen !!!!

6/01/08  12H30   Met de heren van ons team alles opperbest, ik had net Didier aan de tel en ze waren terug een pauzetje aan het pakken........  Als ze maar op tijd komen !!! De groep zit al in T-schirt bij zo'n 22 graden te aperitieven in de buurt van Alicante. T'zal ne sangria worden denk ik......... t'leven kan mooi zijn hé !!

Met dank aan Tom en Peter van Dakar-Adventure

HARTELIJKE DANK HEREN van 

http://www.motorsportsmediaservice.com/  &  http://www.dakar-adventure.be/  !!!!

http://www.dakar-adventure.be/Berghesracing

http://www.dakar-adventure.be/berghes.php

5/01/08  21h00    Met het team alles oke, ze zijn in Barcelona een lekkere paella aan het eten.  De sfeer is opperbest, enkel een klein probleempje met 1 van de batterijen, die steeds maar leegloopt doordat er teveel 12 volt gebruikt wordt.  Maar een telefoontje naar onze lokale mekanieker Marc Vanoppen en alles komt in orde.  Voor de rest heb ik enkele "specials" in elkaar gestoken rond de buurt van Quarzazate, Zagora, Issil, Taliouine, Tafraout en Assaka kwestie van toch duinen te hebben gezien.

5/01/08   13h45    Didier terug aan de lijn gehad alles gaat super ze rijden over de mooie brug van Millau (zo'n 180km voor Narbonne). Ondertussen ben ik ook begonnen met nieuwe plannen te maken, en toevallig of niet doen de mannen van Maldegem (Werner Zoetare buggy 444) terug mee in het Dakarspel.  Werner heeft een lege vrachtwagen die eind Janauri terug komt uit Gambia waar we eventueel al onze spullen op kwijt kunnen. Zo geraaken de motoren en misschien de auto al makkelijk terug naar Belgie.

4/01/08  21H45   Net Didier aan telfoon gehad, alles oke ze zijn voorbij Parijs.

Het loopt vlot, ik heb een paar telefoons gehad van mannen die in Lissabon staan en ook willen doorgaan naar Dakar. ( joost gaat ook verder, www.alltrack.be ) Ik denk dat we er niet alleen zullen voorstaan de teamspirit van de echte Dakaristenen komt er wel.  

Leed en tranen voor de start van Lisboa-Dakar 2008

 Vrijdag 4 januari 2008 …….. het nieuws slaat in als een bom.  De 30ste Dakar wordt afgelast voor mogelijke terreur aanslagen van al-Qaïda.  Brussel mag op oudejaarsavond geen vuurwerk maken en wij mogen geen Dakar rijden waar gaat die terreur stoppen…….?

Ik vind het persoonlijk het ergste van allemaal voor amateurs zoals mezelf die een jaar lang al hun vrije tijd, centen en familiale opofferingen zo in rook zien opgaan door een simpele “NON”.Men weet zeker bij A.S.O. niet goed wat die inslag moet zijn voor die vele duizenden die meeleven met het Dakargevoel. De dromen worden in Lissabon kapot geslagen in plaats dat men kan vechten tegen de natuurelementen. Het is een grote ontgoocheling, ik heb verleden jaar de laatste Dakar uitgereden vermoed ik…….! 

Maar nu wat gedaan met ons team die klaar staat om te vertrekken?  We hebben met Andy en Francis om 16h00 afgesproken aan “Ter Duinen”.

Na overleg wat we kunnen doen blijft iedereen bij hetzelfde standpunt…….We rijden naar Dakar of dat nu met of zonder A.S.O. is. We hadden ons toch al voorbereid om zonder A.S.O- steun te rijden en hebben ons eigen kleine bivak’s op punt gezet (kijk maar naar onze route, ik zal de uren van zoeken naar de goeie WP’s niet zo snel vergeten).

Deze avond rond de klok van 18h00 zijn Francies, Didier en Andy vertrokken richting Algeciras waar ze de boot nemen richting Ceûta om dan vervolgens Wim en mezelf op te pikken te Casablanca.

 

 

Daarna nemen we zoals gepland de route door Marokko richting Mauritaniëse grens waar we zullen beslissen om verder te rijden naar Senegal en dan via Afrikaanse piste’s Dakar op te zoeken.

Lukt deze optie niet blijven we een 10- tal dagen in Marokko om daar wat piste’s te verkennen.Ik denk dat we er niet alleen zullen zijn.  Vele berichten (net telefoon vanuit Lisabon van 3 Nederlandse deelnemers) verwijzen dat nog een aantal teams doorgaan om de Afrikaanse bodem op te zoeken.

Want alles is klaar hotels, retourboten, familie die overkomt, sponsors die naar Senegal afreizen enz…..Om niet te vergeten dat de lokale bevolking in Dakar reeds klaar staat met de vele duizenden gadgets die ze kunnen verkopen aan de deelnemers en toeschouwers.

We proberen het beste van te maken en houden iedereen zo goed mogelijk op de hoogte.

 

Afrikaanse groetjes Heist 4/01/08 18h00

 

Het vertrek van onze vrienden.

Steve Vandenberghe & de rest van het team.

 

RACE OVERVIEW

 • NIEUWE PLANNEN ! 4/01/2008
 • ROUTE EUROPA
 • ROUTE MAROCCO
 • ROUTE SENEGAL
 • Beste Dakarvrienden 22/11/07
 • De visa voor Mauritanie
 • De Belgische deelnemers
 • Interessante Website?s
 • Test te Zeebrugge
 • Pers artikels
 • De motor
 • The Crew

 • SPONSORS

  Originele geschenken
  Developed by DigitalMind
  Vandenberghe Steve, Duinenstraat 9, 8301 Heist aan Zee, Belgium
  info@hotelterduinen.be - T 00.32.475.345163