PILOOT: Steve Vandenberghe

Oef…………….Dakar halen was een droom……..

De droom ging in vervulling maar maakte enkele maanden
later plaats voor passie. Men vertelde me ooit
“Steve, het gaat niet bij één deelname blijven”.

We zijn terug volop bezig ons 100% voor te bereiden, want Dakar uitrijden is niet zomaar een tijdrit. Er moeten dagelijks honderden kilometers afgebold worden en dit op een parcours van uitgestrekte woestijnen tot exotische oases . Daarvoor moet de wagen opnieuw volledig ontmanteld, gecontroleerd en verbeterd worden. Zodat wij zeker zijn dat de auto terug mechanisch in topvorm is als we aan de start verschijnen. We moeten het opnemen tegen de sterksten en de beste fabrieksteams uit de ganse wereld.
We opteren dan ook voor een Toyota HDJ 80 proto.

Daarom, vrienden sponsors vragen wij jullie steun voor dit prachtige avontuur.
Ons belangrijkste “target” blijft wel de 10.000km te overbruggen en op het podium te rijden aan de Lac Rose en dat liefst op een eervolle plaats.
Uitslag Dakar 2006 algemeen 63e plaats T1 (diesel) 25e plaats, en 3de Belg.
Sportieve groetjes en bedankt om even de tijd voor ons te hebben genomen.

Steve Vandenberghe


Co-piloot: Patrick Hillewaere

Waarvoor vele me hebben gewaarschuwd is ook uitgekomen, ik zou mijn woord tegen over mijn echtgenote niet kunnen houden.“Het is maar voor 1 keer die deelname in de rally Parijs-Lisboa-Dakar”Daar wij vorig jaar zogoed of niet hebben moeten fluiten (aan beide kanten) was het dan ook zeer maar zeer moeilijk om nee te antwoorden op Steve zijn vraag om mee te gaan. Bovendien was het gevoel dat we bij iedere aankomst in de bivak hadden zo intents dat het verslavend dat het smaakt naar meer, meer, meer en meer.De kers op de taart bij dit alles was natuurlijk de eindstreep halen in Dakar, daarboven worden wij dit jaar bijgestaan door Kris & Didier.

Kris Hillewaert

Nadat Steve & Patrick me vorig jaar verlaten hadden in
de bergen ergens tussen Portimao en Malaga
en ik met “den cafard” huiswaarts reed (alhoewel
deze verzacht werd door het goede gezelschap)
dacht ik bij mezelf “dat lappen ze me geen 2de keer”.
We vonden het dan ook opportuun om samen onze
eigen assistentie te verzorgen en zo te
proberen elke avond in de bivak te zijn en de wedstrijd-
wagen terug in een optimale conditie te brengen.
Bij deze “See you in Dakar”.


 

 DE WAARDEN VAN “DE DAKAR”

Motoren, auto’s en vrachtwagens aan de ene kant. Afrika, bossen, dorpen en de Sahara aan de andere kant. Het lijkt een clash van contrasten, maar in werkelijkheid is het een uniek concept. De Dakar is ontstaan uit een inspiratie, die ervoor heeft gezorgd dat twee werelden met elkaar in contact zijn gekomen en een heel bijzondere band hebben opgebouwd. Ogenschijnlijk gaat het slechts om een sportevenement, maar wie dieper graaft, ontdekt nog heel wat meer. De zin voor avontuur en de drang om een vaak misprezen continent te ontdekken, hebben een fascinerend en tot de verbeelding sprekend evenement gecreëerd.
Na 28 jaar is de relatie tussen de Dakar en Afrika volgroeid. Het gaat niet langer om goede bedoelingen, maar om een uitwisseling tussen volwaardige partners die zich willen vermaken en willen samenwerken. Deze geëvolueerde Dakar heeft zijn plaats in een modern Afrika, of zoals president Wade vorig jaar aan de oever van de Lac Rose zei : “Wij zien de Dakar als iets heel positief. Het is een sport die in Afrika is ontstaan en er nu al 28 jaar lang wordt beoefend.”


SPONSORS

Originele geschenken
Developed by DigitalMind
Vandenberghe Steve, Duinenstraat 9, 8301 Heist aan Zee, Belgium
info@hotelterduinen.be - T 00.32.475.345163